Fürdővárosok nemzetközi tudományos konferencia

A Fürdővárosok Nemzetközi Tudományos Konferencia elindítása az 1993-ban megalakult Magyar Fürdővárosok Szövetsége egyik fontos célkitűzése volt. A Fürdővárosok Nemzetközi Tudományos Konferencia célja, hogy a fürdővárosokhoz kapcsolódóan a tudásmegosztás és a publikálási lehetőség új eszközévé váljon. A konferencia a tudományos tanulmányok mellett, helyt kíván adni a fürdővel rendelkező hazai és külföldi hivatali vezetőknek, önkormányzatok polgármestereinek, fürdők vezetőinek és munkatársainak a jó gyakorlatok bemutatására is. A tudományos konferencia szervezési feladatait az alapító Magyar Fürdővárosok Szövetsége és a tagtelepülések önkormányzatai látják el.

01

Világszerte az egészség felértékelődése, az egészségturizmus térhódítása és dinamikus növekedése tapasztalható. Ennek alapját az évezredes hagyományokon alapuló gyógyturizmusban - elsősorban balneológiában - megszerzett hírnév, a természeti erőforrások mennyiségi és minőségi értékei, valamint az elmúlt évtizedek fürdővárosfejlesztései teremtették meg. A fürdővárosok egyre inkább a kutatások fókuszába kerülő, a tudományos és a gyakorlati szakembereket, a turizmussal foglalkozó oktatókat, kutatókat és magukat a turistákat is foglalkoztató, izgalmas kérdés.
Az elhangzott előadásokból a Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület kiadásában (ISBN számmal ellátott) konferenciakötetet szerkesztünk, amelybe a Tudományos Bizottság a kijelölt lektorok által elfogadott, a tudományos normáknak eleget tevő, illetve a konferencia témájához illeszkedő tudományos publikációk kerülnek beválogatásra. A tudományos publikációk adatbázisa mindenki számára szabadon hozzáférhetővé válik a következő címen: www.magyarfurdovarosok.hu
A Fürdővárosok Nemzetközi Tudományos Konferenciára várjuk a résztvevőket, elsősorban a gazdaságtudomány, a regionális tudomány, a környezettudomány, az egészségtudomány, a földtudomány és a történettudomány területéről. A konferenciára történő jelentkezés a jelentkezési lap megküldésével lehetséges.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Dr. Szabó Zoltán
a szervezőbizottság elnöke