Tisztségviselők

Szabó Zoltán

DR. SZABÓ ZOLTÁN
ügyvezető elnök
Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Dr. Szabó Zoltán születése óta Hévízen lakik. Szakmai tanulmányait Keszthelyen kezdte, ahol vendéglátó-ipari szakközépiskolai érettségit, majd Győrben felsőfokú áruforgalmi vendéglátó képesítést szerzett kitűnő eredménnyel. A Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Karán először közgazdász, majd közgazdász tanári végzettséget szerzett vendéglátó és szálloda szakon, kiváló eredménnyel, ezután okleveles közgazdász-tanári végzettséget szerzett turizmus-vendéglátás szakon, jeles eredménnyel. Tudományos (PhD) fokozatát gazdálkodás és szervezéstudományok területen szerezte, disszertációjának címe „A gyógyvízre alapozott fürdőváros-fejlesztések lehetőségei” volt. A Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatalnál közigazgatási alapvizsgát és szakvizsgát tett, majd Pályázati technikák az EU támogatási rendszeréhez képzettséget szerzett. Német nyelvből, gazdasági szakmai anyaggal bővített középfokú nyelvvizsgája, angol nyelvből alapfokú nyelvvizsgája van.

Szakmai pályafutását a hévízi Thermal Hotel Aqua szállodában kezdte utazási irodai ügyintézőként, majd Keszthelyen a Festetics Kastély ellátási osztályvezetője, utána Hévízen a Bibó István Alternatív Közgazdasági Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola, turizmus-vendéglátás szakképzés szaktanára, majd 11 évig Hévíz Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának turisztikai vezető-főtanácsosa volt. 2011-től a Pannon Egyetem Georgikon Kar, Vállaltökonómiai- és Vidékfejlesztési Tanszékének adjunktusa és a Magyar Fürdőkultúra Kft. vezető tanácsadója. 2001-től egyetemi oktatói tevékenységet végzett a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Tanszékén, turizmus-vendéglátás szakon, a Szent István Egyetem, Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézetén, egészségügyi szervező szakon, egészségturizmus-szervező szakirányon és a Nyugat Magyarországi Egyetem, Apáczai Csere János Kar, Turizmus Tanszékén, turizmus-vendéglátás szakon. Szakmai szervezeti tagsága a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában van. Nemzetközi kapcsolata a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetségével, a Vajdasági Egészségturizmus Klaszterrel, és a szerbiai Magyarkanizsa Idegenforgalmi Szervezetével van. Közéleti tevékenysége széleskörű: Hévíz Város Önkormányzat Művelődési-, Oktatási-, és Sportbizottság tagja, az Idegenforgalmi Bizottságban állandó szakértő, valamint a hévízi Tóvédő Egyesület titkára volt.

Jelenleg a turizmus-vendéglátás szakmacsoportban szakmai vizsgaelnök, felnőttképzési szakértő és tanácsadó, továbbá a Budapesti Gazdasági Főiskola, Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar, Turizmus-Vendéglátás Intézet szakmai tanácsadója és a Közép-Európai Club Pannonia Egyesület koordinátora valamint a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodás-tudományi Bizottságának tagja. Dr. Szabó Zoltán nemzetközi szakmai tapasztalatait a környező országokon kívül, elsősorban a németországi Baden-Württemberg tartomány fürdővárosaiban szerezte. A szakember szívügye a hazai gyógyvízre alapozott fürdőturizmus szervezése és fejlesztése. 

 

Toldi Balázs elnök

TOLDI BALÁZS
elnök
Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Polgármester, Gyomaendrőd

Születtem Gyomán: 1981.01.21. Édesapám Toldi Lajos (1950). Édesanyám Bíró Ágnes (1956). Élettársam Dinya Lívia (1979). Két fiúgyermek Édesapja vagyok: Toldi Barna (2012), Toldi Bálint (2014).
Gyomaendrődön jártam az 1-es számú általános iskolába. A gimnáziumi érettségit 1999-ben szereztem meg szintén Gyomaendrődön a Kner Imre Gimnáziumban. Békéscsabán 2002-ben a Tessedik Sámuel Főiskolán személyügyi szervező szakon végeztem, majd ugyanitt pénzügyi közgazdász diplomát szereztem 2005-ben. Még ugyanebben az évben Gyomaendrődön helyezkedtem el a Hőtechnikai és Gépipari Kft-nél, mint kereskedelmi vezető. A cég kazánok és fémszerkezetek gyártásával foglalkozott. Munkám során a belföldi-külföldi értékesítésért voltam felelős. 2010-ben egy helyi egyesület támogatásával indultam az önkormányzati választásokon, ahol az 5-ös számú választókörzet képviselője lettem, majd társadalmi megbízatású alpolgármesternek választott a testület. A civil munkám mellett ebben a beosztásban is tevékenykedtem 2010-2014 között. 2014-ben ugyanennek a helyi egyesületnek a felkérésére indultam a polgármester választáson és a három jelölt közül megnyertem a voksolást. 2019-ben független jelöltként újra indultam és közel 80 %-os aránnyal nyertem.
Hobbim a labdarúgás 1992-2014 között aktívan fociztam Gyomaendrődön, Békéscsabán és Orosházán. Jelenleg a gyomaendrődi utánpótlás csapat egyik korosztályának edzője vagyok
Szerintem a tartós sikerhez teljesítmény és minőség orientáltan kell gondolkodni és dolgozni. Úgy vélem, hogy a céltudatos és kitartó munka meghozza gyümölcsét. 

 

Czimondor Nándor

CZIMONDOR NÁNDOR
alelnök
Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Czimondor Nándornak hívnak, 1957. november 24-én születtem Zalaszántón egy egyszerű zalai családba. Jelenleg Zalakarosban élek. A zalaszántói általános iskolai évek után Keszthelyen folytattam tanulmányaimat a vendéglátó iskolában pincér tanulóként. Munka mellet tovább tanultam a turisztikai szakmát, a német és angol nyelvet, még vagy hat évig. Két házasságból két gyermekem van. Születési sorrendben, Laci és Anna. László a mi szakmánkban érvényesül, ma már konyhafőnökként, idehaza és Ausztriában. Anna hetedik osztályos a zalakarosi iskolában. A lépésről lépésre elvét követve, fokozatosan és szépen haladtam a szakmai ranglétrán. Mindig új helyen, új lehetőségként kerestem meg a fejlődésem útját. A szállodákat, éttermeket ahol dolgoztam, talán egyszerűbb felsorolnom. 1972 - től tanulmányi gyakorlat a Danubius Vendéglátó Vállalat keszthelyi illetve hévízi üzleteiben, 1974-től felszolgáló Keszthely Hotel Helikon****¬¬, 1984-től felszolgáló majd étteremfőnök Hévíz Hotel Aqua****, 1995-től üzletvezető helyettes a Gyöngyösi Betyárcsárdában, 1996-tól éttermi igazgató helyettes Hévíz Hotel Rogner****, 1998-tól éttermi igazgató Zalakaros Hotel MenDan****, 1999- től éttermi igazgató Héviz Hotel Európa Fit ****superior, 2002- től szállodaigazgató Zalakaros Hotel MenDan****, 2012- Zamárdi,szállodaigazgató, Hotel Wellamarin**** megnyitása, 2012- től Újból MenDan, 2013- tól Zalkarosi Turisztikai Egyesület elnök és Nonprofit Kft. cégvezető, 2014- től a MenDan újraindítása, üzemeltetése napjainkig, 1974 és1984 között három téli rész-szezon Németországban. Hat szállodában a nyitó csapat tagja voltam. Minden új szállodanyitás egy szakmai kihívás számomra. Több korábbi, a munkámat érintő elismerés mellet a közelmúltban megkaptam a Zala Megye Turizmusáért díjat és helyben, a Zalakaros Turizmusáért díjjal tüntettek ki. Legfontosabb szakmai elveim: magas színvonalú, barátságos, szakszerű bánásmód a vendégeinkkel, kiváló munkatársi közösségek felépítése, szakmai utánpótlásnevelés. A 2019. évben indultam képviselő-jelöltként a helyhatósági választáson Zalakarosban. Bekerültem a testületbe és alpolgármesterré is megválasztottak a képviselő társaim. Ez egy újabb megmérettetés, amiben szintén szeretnék sikeres lenni. Dr. Szabó Zoltán ügyvezető elnök úr ajánlásával lettem a Magyar Fürdővárosok Szövetségének alelnök-jelöltje, majd alelnöke. Megtisztelő bizalmukat ezúton is megköszönöm. Őszintén bízom abban, hogy a szövetség hasznos tagja tudok lenni. 

 


FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG

Hirtenberg János Sándor

HIRTENBERG JÁNOS SÁNDOR
Felügyelő Bizottság elnöke
Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Hirtenberg János Sándor vagyok, 1961-ben Baján születtem. Azóta Dávodon élek családommal. Nős vagyok, két gyermek édesapja. Dávod Községnek 2009. év óta vagyok a polgármestere. Dávod különleges természeti kincse a gyógyvíz, mely 38 °C-os hidrogén-karbonátos, fluoridos hévíz, amely összetételénél fogva fürdőkúraként nőgyógyászati és mozgásszervi megbetegedések (reumás fájdalmak, gerincbántalmak) gyógyítására, sérülések utókezelésére alkalmas. Ivókúraként fogszuvasodás meggátolására és emésztőrendszeri betegségek kezelésére ajánlott. A Dávodi Gyógy- és Strandfürdőt 2007-ben felújították, melyben négy nyitott medence és különféle szolgáltatások üzemelnek. 

 

Farkas Éva Erzsébet

FARKAS ÉVA ERZSÉBET
Felügyelő Bizottság tagja
Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Farkas Éva Erzsébet (1969) Makó polgármestere (2014-) 

 

Csendesné Farkas Edit

CSENDESNÉ FARKAS EDIT
Felügyelő Bizottság tagja
Magyar Fürdővárosok Szövetsége

1963. február 26-án született, bogácsi szülők gyermekeként. Jelenleg is Bogácson él férjével és két fiával. Középiskolai tanulmányait Egerben, a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban végezte, majd az első szakmát is Egerben szerezte a Tanárképző Főiskola matematika-kémia szakán 1985-ben. 2000-ben számítástechnika tanári szakon vette át újabb diplomáját az egri főiskolán, 2007-ben pedig a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás-vezetői szakvizsgát tett. 2009-ben a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán terület- és településfejlesztési szakértőként diplomázott, azóta ez az a terület, mely a munkája egyik legfontosabb része. Munkahelyei: 1985-2005 Hórvölgye Általános Iskola Cserépfalu – általános iskolai tanár. 2005-2010 Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás – területfejlesztési szakreferens. 2010- Bogács Község Önkormányzata – polgármester. Polgármesterként a település szolgálatát, az ott élő emberek életminőségének javítását, a közösségi összetartozás erősítését tartja a legfontosabb feladatának, s e szerint végzi a napi munkáját. Ezeken kívül mindent megtesz azért, hogy a helyi gazdaság húzó ágazata, a turizmus fejlődjön Bogácson, s a széleskörű természetföldrajzi lehetőségeik fejlődésük stabil és megbízható alapjai legyenek.