Ügyvezetői köszöntő

Dr. Szabó Zoltán

Tisztelt Fürdővárosi Polgármester Asszony/Úr!

A Magyar Fürdővárosok Szövetségét (Hungarian Thermal Towns Association) 1993. november 12-én alapították a gyógyfürdővel rendelkező fürdővárosok érdekszövetségként. A Magyar Fürdővárosok Szövetsége célja az együttműködési lehetőség megteremtése és kiszélesítése a tagjai között, a tag települések társadalmi-gazdasági fejlesztésének elősegítése, a tag településeken működő fürdők műszaki adottságai fejlesztésének helyi- és regionális szinten történő elősegítése, a fürdőturizmus fejlesztésének elősegítése, valamint a tagok érdekképviseleti kereteinek kialakítása, érdekvédelmének ellátása.
Aligha vitatható, hogy tagtelepüléseink - túl azon, hogy a gyógyvíz önmagában is meghatározó tényező - jelentős szerepet játszanak mind a belföldi, mind a külföldi turizmusban, egészségturisztikai szerepük meghatározó. A szövetség további céljai között szerepel, hogy a fürdővárosok helyzetét érintő döntések előkészítésében nagyobb szerepet kapjon. A Magyar Fürdővárosok Szövetsége az önkormányzati, közigazgatási szerepkörből fakadó feladatkörre épül. Túl az érdekvédelmen a tapasztalatok cseréjén, az egyes tagtelepülések már meglévő kapcsolatrendszere, ami esetleg más tagok számára is hozzáférhető, nagyban segíti a szövetség tagjainak munkáját. A Magyar Fürdővárosok Szövetsége tagtelepülései jelentős szerepet játszanak a nemzetközi és a hazai turizmusban, szerepük meghatározó, nélkülük nem tervezhető, fejleszthető a gyógyfürdőturizmus. A Szövetség azon is dolgozik, hogy európai színvonalú gyógycentrumok jöjjenek létre szerte az országban, hirdetve, hogy Magyarország a világ egyik legremekebb gyógyvíz nagyhatalma. Közösen dolgozunk azért, hogy szövetségünk, valamint a honi egészségturizmus célkitűzéseit mielőbb megvalósítsuk, mindannyiunk örömére, egészségére.
A Magyar Fürdővárosok Szövetsége ügyvezető elnökeként szeretném elősegíteni Magyarországon a fenntartható és versenyképes egészségturizmus kialakítását és annak működési feltételeinek javítását. Minden konkrét lehetőséget meg kívánok ragadni e célok megvalósítása és tagjaink érdekeinek védelme érdekében.

Dr. Szabó Zoltán ügyvezető elnök
Magyar Fürdővárosok Szövetsége
Levelezési cím: 8380 Hévíz, Vajda Ákos utca 14/b
Telefon: 83/545-173
Mobil: 30/2167-425
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.